Home»Stiri»RoTLD: Domeniile .ro se vor plati anual din acest an

La 1 martie 2018 ROTLD introduce taxa anuală pentru domeniile .ro iar decizia se aplică și pentru toate domeniile deja înregistrate. Începând cu 1 martie 2018 se vor putea înregistra domenii doar cu plata anuală, iar începând cu 1 iunie 2018 domeniile înregistrate până la 01.03.2013 vor trebui reînnoite.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță.

ROTLD pune la dispoziția Registranților (deținătorilor dreptului de folosință a domeniilor .ro) următoarele utilitare:
SIMULATOR DATĂ DE EXPIRARE – pentru aflarea datei de expirare a domeniilor
UTILITAR LISTĂ DOMENII – pentru aflarea domeniilor cu aceeași adresă de email de contact

Alte precizări importante:
– Tariful serviciului de mentenanță NU poate fi achitat înainte de 1 martie 2018.
– Conform regulilor de înregistrare, vă aducem la cunoștință că toate datele de contact ale deținătorilor trebuiesc să fie actualizate.
– Un domeniu va fi șters automat prin neachitarea serviciului de mentenanță anuală după expirarea acestuia, în termen de 90 de zile.
– Serviciul de mentenanță anuală poate fi achitat la Registrar-ul (Partener) ROTLD care administrează domeniul sau la oricare alt Registrar printr-un transfer în prealabil al domeniului la Registrar-ul dorit.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul RoTLD.